Verera

Vererat zene gjithashtu nje vend mjaft te rendesishem tek Fiore, duke qene se nje gatim plot shije kerkon te shoqerohet nga nje vere e speciale.
Vitet e fundit kultura e veres kryesisht ne vendin tone eshte zgjeruar shume, duke e bere ate pjese te pandashme te tavolines.
Disa nga zonat ne te cilen prodhohen vererat tona jane: Shqiperi – zona e Kavajes, Berat dhe zona e Lezhes. Itali – zona e Abruzzo-s, Toscana, Trentino Alto Adige, Piemonte, Puglia dhe Sicilia
Gjithashtu edhe disa nga zona e Frances.

Fiore Restaurant eshte i mirenjohur ne te gjithe vendin dhe jo vetem per vererat speciale qe shoqeron cdo gatim. Tek Fiore ju sugjerohet vera me e mira e cila pershtatet me ushqimin tuaj te preferuar.

Disa nga varietet e rrushit qe gjenden ne vererat tona jane:
Te kuqe – Muskat i zi, Cabernet franc, Cabernet Savignon, Merlot, Montepulciano, Nebiolo, Nero d`avola, Pinot i zi dhe Sangiovese.
Te bardhe – Chardonay, Fiano, Gewurztraminer, Greco, Pecorino, Pinot Grigio, Prosecco, Trebiano dhe Verdichio

Me poshte keni nje liste te vererave qe mund te gjeni tek restoranti Fiore:

Vererat / Wines

Vere e Bardhe / White Wines

Colio Cormons
Quality assurance: DOC
Winery: Friuli v.g.
Alcohol vol: 12%
Grape varieties: Tocai 50% – Ribolla 20% – Malvasia Istriana 30%

Fontanelle Banfi
Quality assurance: IGT
Winery: Castello Banfi
Alcohol vol: 13.6%
Grape varieties: Chardonay 100%

Greco di Tufo
Quality assurance: DOCG
Winery: Feudi dI san gregorio
Alcohol vol: 13%
Grape varieties: Greco di tufo 100%

Blange
Quality assurance: DOC
Winery: Ceretto
Alcohol vol: 13%
Grape varieties: Arneis 100%

Vino Della Pace
Quality assurance: DOCG
Winery: Cormons
Alcohol vol: 13%
Grape varieties: Chardonay, Pinot blanc, Pinot grigio, Riesling

Prosecco Valdobbiadene
Quality assurance: DOC
Winery: Villa Sandi
Alcohol vol: 10%
Grape varieties: Prosecco 100%

Prosecco Ca`del Bosco
Quality assurance: DOC
Winery: Franciacorta
Alcohol vol: 12.5%
Grape varieties: Chardonay 75% – Pinot bianco 10% – Pinot nero 15%

Chardonay Chioma Di Bernice
Quality assurance: IGT
Winery: Chioma di bernice
Alcohol vol: 13%
Grape varieties: Chardonay 100% – Colline pescares

House Wine

Vere e Kuqe / Red Wine

Chiaramonte Nero D`Avola
Guality assurance: IGT Sicilia
Winery: Firriato
Alcohol vol: 13.5 %
Grape varieties: Nero d`Avola 100%

Montepulciano d`Abruzzo Marina Cvetic
Quality assurance: DOC
Winery: masciarelli
Alcohol vol: 13 %
Grape varieties: Montepulciano d`Abruzzo 100%

Monsordo Ceretto
Quality assurance: DOC
Winery: Ceretto
Alcohol vol: 14.5%
Grape varieties: Cabernet Sauvigbnon – Merlot – Syrah

Chianti
Quality assurance: DOCG
Winery: Banfi
Alcohol vol: 13%
Grape varieties: Sangiovese 100%

Ludi
Quality assurance: IGT
Winery: Velenosi
Alcohol vol: 14%
Grape varieties: Montepulciano 100%

Harmonium
Quality assurance: IGT Sicilia
Winery: Firriato
Alcohol vol: 14.5 %
Grape varieties: Nero d`Avola

Lucente
Quality assurance: IGT Toscana   Winery: La Vite
Alcohol vol: 13.5%
Grape varieties: Merlot 75% – Sangiovese 25%

Luce
Quality assurance: IGT Toscana
inery: La Vite
Alcohol vol: 14%
Grape varieties: Sangiovese – Montepulciano d`Abruzzo

Gaja Barbaresco
Quality assurance: DOCG
Winery: Gaja
Alcohol vol: 14.5%
Grape varieties: Nebiolo 100%

Ornellaia Bolgheri
Quality assurance: DOC
Winery: Tenuta Ornellaia
Alcohol vol:
Grape varieties: Cabernet Savignon 60% – Merlot 25% – Cabernet franc 12% – Petit verdot 3%